Little Art 2023

Submitted by Dirk Engelage on Tue, 01/10/2023 - 15:02

Ja beste creatievelingen en deelnemende kunstenaars , er is flink nieuws onder de Little Art zon!
Dirk Engelage & Little Art 2023!

Na diverse brainstormsessies is de kogel door de kerk. Dirk Engelage verleent zijn dichterlijke medewerking aan het kunstevent Little Art 2023. Dit gaat plaatsvinden in de zomer van 2023.

De start van dit project is inmiddels al weer een tijdje geleden. Inmiddels hebben een aanzienlijk aantal professionele kunstenaars zich aangesloten bij deze unieke kunstreis.  Zoals inmiddels bekend is, zullen zij deelnemen met een serie van 4 kunstwerken van 20x20 cm formaat, met als thema ‘Transformation’, dat via diverse materialen zal worden uitgebeeld.

Sinds kort kunnen wij dus ook de dichterlijke bijdrage van Dirk Engelage verwachten, zowel met eigen bijdragen in een serie van compacte gedichten, waaronder ‘Haiku’s’ (een Japanse dichtvorm), als ook met losse gedichten die aansluiten bij dit thema. Van deze ‘losse’ versies zullen ook enkele verschijnen in de catalogus van Little Art 2023.

Wat betekent de bijdrage van Dirk voor deelnemende kunstenaars?
Uiteraard zal Dirk zich laten inspireren door het werk dat de deelnemende kunstenaars vervaardigd hebben, en willen inleveren voor Little Art 2023. Dirk zal - indien gewenst – zich laten inspireren door deze kunstwerken en daaraan op intuïtieve wijze ‘stem’ geven, zoals wij deze werkwijze van Dirk kennen. Deze gedichten zullen uiteraard pas na overleg en goedkeuring van de kunstenaar zelf hun weg vinden naar de Little Art 2023 kunstexpositie. Let wel: niets is zeker, en het is ook geenszins een verplichting.

Wat te doen met werk dat al klaar is voor Little Art 2023?
Indien je als kunstenaar al je werken hebt vervaardigd voor Little Art, laat dat dan weten en stuur mij daarvan foto’s. Het is niet alleen leuk om de voortgang van de diverse kunstenaars te zien, we kunnen daar natuurlijk ook heel veel aandacht aan geven, en dat is wel zo leuk!
Tevens kun je dan bepalen of je hiervoor een dichterlijke bijdrage van Dirk Engelage zou willen ontvangen, of dat je daarvan afziet. Nogmaals: alles kan, niets is een verplichting.


Tot slot: even voorstellen:
Dirk Engelage; freelance tekstschrijver, dichter

Al een leven lang een mens van taal. Als dichter ‘van eigen maaksel’. In de loop van inmiddels ruim 70 jaar heb ik veel gelezen, ook veel poëzie en ben daardoor geraakt. Al ruim vijftig jaar schrijf ik gedichten, of versjes zoals ik ze zelf vaak noem. Of het gedicht mag heten laat ik graag aan anderen over.
Voor mij is de aanleiding altijd en terugkijkend feitelijk  geweest: 'ergens door geraakt worden'. En dat ‘ergens door’ mag u gerust heel ruim opvatten. Door wat ik lees, zie, hoor, soms ruik of voel, door wat ik meemaak. En de laatste jaren met name ook door het genieten van een veelheid aan beeldende kunst. In de loop van de jaren is daardoor een grote collectie gedichten ontstaan bij werk van inmiddels meer dan 150 beeldend kunstenaressen en kunstenaars verspreid over zo ongeveer de hele wereld. Veel daarvan is te vinden op mijn website: cms.kwetal.nl.
Zelf hoop ik met enige regelmaat in de Deventer aanwezig te zijn voor gesprek. En tot slot; bij belangstelling zijn mijn gedichten te koop. De prijs daarvoor vindt u elders of kunt u bij Caroline opvragen.


Ik kijk - uiteraard met jullie allemaal samen - nu vooruit naar de nog resterende maanden die te gaan zijn. We zijn hard op weg om er een professionele, zinderende en unieke kunstexpositie van te maken met vele fraaie kunstwerken, elk met een eigen signature. Zou je je ook nog graag willen inschrijven voor dit kunstevent? Dat kan nog steeds! Laat mij dan weten via mail dan stuur ik je alle info! Of check de website www.caroartgallery.com/little-art-2023.

Tor gauw ziens of horens!
Met kunstige groet,
CaroArtGallery
Caroline Geerling