Overslaan en naar de inhoud gaan

Dirk Engelage(Ff)luisteren

Wat ik tijdens mijn jarenlange werk als dominee heb geleerd is, dat het niet zo heel belangrijk is wat ik te zeggen heb, wat ik u of jou te vertellen heb, maar wat u of jij mij te vertellen hebt, me durft toevertrouwen (of misschien wel 'moet', maar dan een 'moeten' vanuit u of jou). Het grootste compliment dat ik ooit van iemand kreeg is: "U hebt me tot mezelf, tot leven geluisterd!"

Mijn jaren in de praktijk van kerk, maar vooral het leven, de studies en opleidingen, waaronder de training contextueel pastoraat, hebben mij geleerd dat het om luisteren gaat. Om aandacht die u of jou vertrouwde, veilige ruimte biedt, om je te laten zien en kennen zoals je bent, in al je veelkleurige, kwetsbare schoonheid. En voor mij omvat dat ook al die blutsen en deuken die je hebt opgelopen en wat dat met jou heeft gedaan. Om je te helpen om zo compleet mogelijk jij te zijn! Jij in je leven en verbondenheid met anderen. Daar kun je allerlei andere woorden en begrippen aan koppelen, maar hopelijk is duidelijk wat ik bedoel.

Dus als ik in die zin iets voor je kan betekenen; een luisterend oor, belangstellende aandacht, neem dan contact met me op. De contactgegevens vind je onderaan elke pagina op deze website, in de voetnoot. Misschien tot schrijfs, horens of ziens. In elk geval; het ga je goed, echt goed!

Dirk Engelage