Atelier Argos - René Wissink

Logo Atelier ArgosAtelier Argos staat in feite voor René Wissink, maar dat ontdekte ik pas later. Zoals inmiddels voor de meeste, in elk geval de meest recente combinaties het geval is, zag ik beelden van hem voor het eerst in de Facebook groep Abstracte Kunst. Merkwaardige beelden, bewerkte foto's in feite, die me in eerste instantie eerder met een gevoel van vervreemding confronteerden, dan dat ze me inspireerden. Toch lieten ze me niet los, en gaandeweg werd juist die vervaging een uitdaging. Vanishing Landscapes noemt hij die beelden. Foto's genomen tijdens een wandeling, fietstocht, boottocht, treinreis of vanuit de bus en vervolgens bewerkt. Inmiddels is er een kleine serie combinaties ontstaan, die kennelijk ook René's enthousiasme ondervonden, en waarvan er een aantal inmiddels op zijn eigen zakelijk / persoonlijke website te vinden zijn. Het logo hierboven is aan die website ontleend (aanklikken brengt u naar zijn eigen site).

Dirk Engelage

 


 

Met zijn toestemming heb ik een deel van de informatie daar overgenomen als achtergrondinformatie:

BIO RENÉ WISSINK

René Wissink (Deventer/NL, 21-11-1965) groeide op als enig kind van een alleenstaande moeder die adjunct directrice was bij M.I.D. Tapijtwevers en verantwoordelijk voor alle marketing, collecties en vormgeving i.s.m. de internationaal bekende ontwerper Ulf Moritz. Na de lagere en- middelbare school (HAVO) ging René studeren aan de Kunstacademie (AKI) in Enschede. Het eerste project voor een opdrachtgever was uitnodiging voor een meubelbeurs in Keulen en Amsterdam in 1987. Het eerste affiche werd in 1987 ontworpen voor het afstuderen van beeldend kunstenaar Rob von Piekartz. Tevens ontwierp René toen zijn eerste meubel dat ook zelf gemaakt werd, het kreeg de naam Spirit. Later gevolgd door tafel Fibonacci.
De eerste expositie werd ontworpen in 1988 (Foto’s in de Loods). Een eindexamen expositie van studenten fotografie in een oude goederen loods in Enschede. Samen met 4 anderen studenten werd er meegedaan aan de prijsvraag "Ideeënstroom" voor Fort Asperen onderdeel van de internationale kunst en architectuur expositie “Architectuur en Verbeelding”. In deze periode begon de samen- werking met Jeroen de Vries uit Amsterdam. Vanaf maart 1989 was hij werkzaam als stagiair op het Tropenmuseum in Amsterdam en leerde daar Felix de Rooy kennen waarmee hij nu al in 30 jaar diverse projecten heeft gedaan. De tentoonstelling waar hij aan werkte onder supervisie van Ko Kuin (Voormalig interieurarchitect bij Kho Liang I en Nel Verschuren), was de tentoonstelling Wit over Zwart. Een expositie over de stereotypering van zwarte mensen door witte mensen door de eeuwen heen. De expositie was een van de meest succesvolle van het Tropenmuseum. De expositie is later opgezet in Brussel, Eindhoven en Kopenhagen.
In 1989 begon hij met zijn eigen bureau, Architectuur Atelier Argo(s). In 1990 studeerde René af i.s.m. Maurice Beijk met het project Mondi Fierno. De verbouwing van 4 waterreservoirs op Aruba tot een uitgaanscentrum. Vlak voor het afstuderen ontwierp hij nog de expositie "Architetuur aan de UT Twente" en deed diverse projecten met Brand Interieurbouw in Deventer.

[Meer informatie is hier te vinden.]