Overslaan en naar de inhoud gaan

Bert Timmer Art - banner


         .


Bert TimmerBert Timmer, een nieuwe toevoeging aan de lijst met Combinaties. 'Gevonden' op Facebook, in de groep Abstracte kunst. En gefascineerd door zijn werk, groeit het aantal combinaties snel. Zo snel, dat een 'eigen' plek gerechtvaardigd lijkt. Via de knoppen hieronder zijn die combinaties te vinden. Veel plezier bij het bekijken van zijn werk en de gedichten die ik daar bij schreef.

Dirk Engelage


Over zichzelf schrijft Bert:

Sinds mijn jeugd ben ik al bezig met tekenen en schilderen. Op de middelbare school werd ik door mijn tekenleraar al gewezen op de mogelijkheid om richting kunstacademie te gaan. Hoewel hij me daar in stimuleerde heb ik op dat moment een andere keuze gemaakt. Ik ging de politieopleiding volgen waarna ik ruim 30 jaar in het politievak zat. Het tekenen en schilderen verdween volledig naar de achtergrond.

Als gevolg van mijn werk werd ik ziek en uiteindelijk werd ik arbeidsongeschikt. Ik kreeg de diagnose PTSS. Na jaren van therapie volgen zocht ik weer ontspanning en heb het schilderen toen na 40 jaar weer opgepakt. Ik heb dus geen vakopleiding gehad maar ben autodidact. Sinds ongeveer 3 jaar schilder ik nu. En de passie is volledig terug. Ik vind er mijn ontspanning in.

Na te zijn begonnen met olieverf wekte het medium aquarel mijn interesse en ben ik op enig moment aan de werk gegaan met aquarel. Een techniek die mij enorm aanspreekt. Je laat naast je schildertechniek het water ‘het werk doen’, hetgeen spannende en verrassende effecten op kan leveren, hoewel aquarel onverbiddelijk is en welhaast niet te corrigeren is.

Ik heb geen echte voorbeelden van kunstenaars waar ik me door laat inspireren en probeer dan ook mijn eigen weg te vinden in mijn werk. Dit heeft erin geresulteerd dat ik met name zogenaamde 'automotive' onderwerpen, portretten en abstracte of semi abstracte werken maak. Portretten maak ik vaak in monochroom tonen. In mijn (semi) abstracte werken geef ik vaak mijn impressie van een landschap weer, hoewel dit voor iedereen anders ‘beleefd’ kan worden.

Kunst betekent voor mij; In volledige vrijheid mijn ideeën verwerken, ontspanning en me laten inspireren door alles om me heen. Ik heb dan ook een lijfspreuk; ‘Art is my therapy’….

Was getekend; Bert Timmer