Overslaan en naar de inhoud gaan

Chris Hense - banner


         .


Chris Hense

Over zichzelf schrijft ze:

Mijn naam is Chris Hense, 60 jaar. Op mijn 40ste (verjaardag) begon ik te aquarelleren. Een academie opleiding heb ik nooit gevolgd, maar 'gewoon' lessen gevolgd in een atelier hier in de buurt, van verschillende zeer goede lesgevers .

Ook heb ik lessen gevolgd om te leren bloemschikken, en geef daar ook al ruim 20 jaar les in. Dat is de reden dat ik ook heel graag bloemen schilder, en dan vooral in de zomer. Ook struisvogels zijn helemaal mijn ding, en heb er al veel geschilderd! Maar het liefst schilder ik toch portretten, op basis van foto's die ik vind en dan  teken en schilder in mijn eigen stijl. Daarna lijkt het eigenlijk niet meer op de foto!

Dat er gedichten bij mijn aquarellen worden geschreven vind ik fantastisch, en krijg dan soms een heel andere kijk op de gezichten. Daar geniet ik van, en vele anderen ook met mij, zo lees ik in de reacties

Hartelijke groet, Chris Hense


Chris Hense is een kunstenares die ik, zoals een nog steeds groeiend aantal beeldend kunstenaars, heb 'ontdekt' (voor mij persoonlijk dan) via de Facebook groep Abstracte kunst. Ze schildert met name portretten en menselijke figuren in een kenmerkende, eigen stijl die (mij) uitdaagt om heel zorgvuldig te kijken en te proberen om in te voelen 'waar' deze mens op dat moment 'verblijft' en dan vooral in emotionele zin. 'Wie ben ik op dit moment'. Voor mij voelt dat met regelmaat als een uitnodiging: 'Zie mij, leer mij kennen.' De verzameling van mijn gedichten bij haar boeiende werk is inmiddels zo ver gegroeid dat een 'eigen' pagina het resultaat is, en zal naar verwachting nog wel verder groeien.

Overigens blijkt zij, zoals ze zelf aangeeft en hierboven te zien is, buiten de fascinatie voor de mens, ook een bijzondere geboeidheid te hebben met (vreemde?) vogels, en dan met name struisvogels en flamingo's. Bij die beelden is een serie 'verzen met een knipoog' aan het groeien. Links vindt u onder het menu-onderdeel 'Dieren-rijk'. Een overzicht van de beelden vindt u onder 'Vreemde vogels'.

Aanklikken van de afbeelding in de overzichten brengt u naar de combinatie met een gedicht. Aanklikken van de afbeelding in de combinatie, brengt u vervolgens weer terug naar dat overzicht.

En tot slot een uitnodiging om eens wat uitgebreider naar haar eigen werk te kijken via de iconen hieronder.

Dirk Engelage