Overslaan en naar de inhoud gaan

Delbosque Art - banner


   .


Delbosque Art

Herman Delbosque is een van de kunstenaars die ik via Facebook heb leren kennen. Inmiddels ook 'in den lijve' ontmoet bij een poëzie-voordracht tijdens zijn expositie in Duffel, België op 26 maart 2022.

Del Bosque Art  
OVER DE KUNSTENAAR  
Biografie “Del Bosque”

 

Del Bosque, geboren in 1960 in Sint Agathe-Berchem, groeide op als jongste spruit in een gezin met vier kinderen. De kleine Del Bosque keek op naar zijn kunstzinnige vader die zelf enkele doeken schilderde. Het werk Maria is nog altijd in het bezit van de familie.  
Als kleine jongen vergezelde hij zijn ouders nu en dan op koffiebezoek bij Paul Delvaux, Marc Eemans en Arno Brecker. Hij verdiepte zich in het oeuvre van bekende kunstenaars en startte zijn verzameling met litho’s van onder andere Salvador Dali, Miró en Picasso. Op buitenlandse reizen plande hij steevast bezoeken aan tentoonstellingen, musea en cultuurevenementen.  
Hoe ouder hij werd, hoe groter de drang om zelf kunst te maken. Achter zijn schildersezel probeert hij tal van stijlen en technieken uit. Inspiratie vindt hij in zijn rijk gevulde leven van vroeger en nu.  
Hij daagt zichzelf uit om letterlijk en figuurlijk buiten de lijntjes te schilderen. Zo oefent hij met verschillende materialen en experimenteert hij met nieuwe technieken. Hij houdt er bijvoorbeeld van om eerst structuur aan te brengen voor meer diepte en beweging. Felle basiskleuren verlenen zijn creaties een dynamische en warme uitstraling. Zijn door de jaren heen opgebouwde collectie prijkt regelmatig op tentoonstellingen en vernissages.  
Del Bosques missie bestaat erin om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Elke artistieke ziel verdient de kans om kunstwerken te kopen. Dankzij de democratische prijzen krijgen zijn schilderijen regelmatig een nieuw leven in een ander interieur en kan Del Bosque zijn inspiratie blijven botvieren in nieuwe werken. Stuk voor stuk creaties waarin hij zijn hart en ziel legt.  
“Art is a passion, passion is an art. Art originates from the source of the artist's dreams and emotions, which he transforms into an original creation of his work. A work of art must make people think and must evoke emotions. People must experience art, must feel art, must be able to dream away in art…” - Del Bosque

ONTDEK DE GEBRUIKTE TECHNIEKEN  
Beeldhouwkunst Mixed media Schilderkunst

Zijn werk is ook te bewonderen via MyClaessens online galerij.