Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingevingen


 

Beschaving staat of valt met het vermogen en de bereidheid om in de ander een gelijkwaardig medemens te blijven zien, en daarnaar te handelen.

Soms houd ik mijn hart vast...

 


 

In een onzekere, bedreigende en snel veranderende werkelijkheid zoeken mensen naar zekerheden. Hoe steviger hoe beter. Waar ze werkelijk behoefte aan hebben (vanuit mijn ervaring tenminste), dat is vertrouwen en betrouwbaarheid.

 


 

Freedom inevitably comes with pain. The pain of choices. Choices where the outcome often is not clear. The saddest loss of freedom are the prisons of unquestionable truths that people build for themselves or get caught in out of fear. And where the invitation to come out into the world of freedom are met with aggression. Severe aggression sometimes.

 


 

De beste bevestiging van (geloofs)vertrouwen is, als een ander niet hetzelfde hoeft te vinden.

 


 

De naar mijn indruk niet besefte beperking van AI is, dat het altijd ! zal blijven werken met menselijke input. En nooit met eigen zintuiglijke waarneming van de werkelijkheid, en de rationele, maar vooral emotionele verwerking daarvan! Dus van meet af aan gekleurd door onze menselijke beperkingen en inkleuring! Met alle risico's van verabsolutering die onze geschiedenis al zo lang met ellende kleurt! Het is en blijft mensenwerk. En om daar bovenmenselijke resultaten van te verwachten is naar mijn mening tot mislukken (en waarschijnlijk zelfs destructief mislukken) gedoemd!

 


 

Om eerlijk te zijn word ik nogal moe van dat woke-gedoe. Het gebruik van de term is te vaag om enige helderheid te bieden. Vooral heb ik moeite met het te pas en te onpas gebruiken van die term. Meestal om een ander af te serveren en te diskwalificeren. Zodat het 'dus' niet meer nodig is om op basis van argumenten en onderzoek het gesprek aan te gaan en tot een vorm van concensus te komen. 'Want die ander heeft toch alleen maar een lulverhaal!'
En dat werkt voor geen meter bij het verhelderen en aanpakken van serieuze problemen. Het verspilt energie die veel zinniger kan worden besteed.
Dus laten we ophouden met het gebruik van dat energieverslindende begrip en met elkaar in gesprek gaan en samen aan het werk. Vooral als je verschillend tegen problemen aankijkt.
Alsjeblieft?

 


 

Zoals zo vaak aan het mijmeren en nadenken over wat er in de wereld gebeurt:
Alleen als ik jouw waardigheid en recht verdedig en bewaak, hoe vreemd je mij ook bent, bewaar ik ook mijn eigen waardigheid als mens. Wanneer ik je bestrijd omdat jij anders bent dan ik, doe ik niet enkel jou tekort, maar ook mijzelf. En zit een waardig leven in de weg, voor iedereen!

 Waarheid, waarde en waardigheid beginnen allemaal met waar. En waar? is een vraag waar we alleen samen, in gelijkwaardig gesprek, een antwoord op zullen vinden. Als je die vraag vergeet of te snel vervangt door jouw antwoord, ga je de mist in! Alleen samen, als mensheid, hebben we de waarheid, en dan zelfs alleen nog in pacht, niet in bezit!

 


 

Real solutions for the problems in this world will not be found in technology, but in a radical change of the human spirit toward love, and I mean: the practice (!) of giving instead of taking, and from the heart! And if technology plays a role at all, it will only be as an expression of that attitude!

 


..