Overslaan en naar de inhoud gaan

Janneke Gerth - bannerJanneke GerthJanneke Gerth, een nieuwe toevoeging aan de lijst met Combinaties. Een tijdje geleden 'gevonden' op Facebook, in de groep Abstracte kunst. En gefascineerd door haar werk, groeit het aantal combinaties snel. Zo snel, dat een 'eigen' plek gerechtvaardigd lijkt. Veel plezier bij het bekijken van haar werk en de gedichten die ik daar bij schreef.

Dirk Engelage


Over zichzelf schrijft Janneke:

Mijn naam is Janneke Gerth. Sinds 4 jaar met veel plezier vervroegd met pensioen en o.a. liefhebber van schilderen, powertexen en klein portret boetseren. Al vanaf mijn vroegste jeugd ben ik bezig met allerlei technieken. Zoals, Barbie kleertjes naaien, kinderkleding ontwerpen en naaien, poppen cursus, textiel schilderen etc. Tijdens mijn opleiding vond ik handvaardigheid en textiele werkvormen fantastisch. Dat kwam goed van pas bij mijn latere werk als leerkracht op een basisschool.

Zon 8 jaar geleden kreeg ik wat problemen met mijn gezondheid en was ik een tijdje uit de running. Daarom besloot ik ipv bij de pakken neer te zitten op schilderles te gaan. Van het een kwam het ander. Ik maakte ook kennis met Powertex, een textiel verharder waarmee  klei kunt maken dat na uitharden buiten kan. Ik volgde diverse cursussen. De geleerde technieken boden mij veel mogelijkheden tot vrije expressie. Omdat ik het lastig vond om gezichten te boetseren besloot ik een cursus portret boetseren te volgen om de kneepjes van het vak te leren. Mijn creatieve activiteiten hepen mij enorm deze corona periode door te komen. Zo nu en dan komen (ex)collega’s en vriendinnen de kunst afkijken en maken we samen de leukste beelden. Al mijn werkjes staan op mijn pagina MADE BY ME