Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjolijn van den Assem - banner


Marjolijn van den Assem

Marjolijn van den Assem, geboren in Rotterdam in 1947, kunstenares en maakster van divers werk in verschillende technieken. Werk dat me met regelmaat fascineert en inspireert en met daarom een groeiend aantal combinaties op mijn website. De moeite meer dan waard om haar, eerlijk gezegd nogal overweldigende, website te bezoeken. Bijvoorbeeld door het aanklikken van haar foto hernaast.

Aan haar werd in 2019 de Hendrik Chabot prijs toegekend: De Hendrik Chabotprijs is een driejaarlijkse Nederlandse Kunstprijs voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in de regio Rotterdam of een nauwe band met de stad hebben. Deze oeuvreprijs werd in 1963 ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds 
en is nu in handen van het Chabot Museum.

Uit het juryrapport:

“De jury van de Hendrik Chabotprijs heeft unaniem besloten Marjolijn van den Assem te bekronen voor de diepgravende, compromisloze, altijd van leven fonkelende wijze waarop zij de taal en gedachten van één van de grootste denkers van de negentiende eeuw (Friedrich Nietzsche, red.) transformeert in een volstrekt uniek en eigenzinnig beeldend oeuvre.”

Een video portret is hier te vinden.