Overslaan en naar de inhoud gaan

Ria Potma - banner

Ria Kastelijns - PotmaRia Kastelijns-potma, een beeldend kunstenares die ik op het spoor kwam via de Facebook groep Abstracte Kunst. Haar werk inspireert me tot het schrijven van gedichten, met een groeiende collectie aan combinaties tot gevolg. Daarnaast is ze ook Ademcoachkijk ook eens op haar site.

Over zichzelf schrijft ze:

Ik ben geboren in Brunssum, en had een Limburgse moeder en een Friese vader. Als oudste kind geboren had ik, door het vroege overlijden van mijn moeder, al vroeg veel de zorg over mijn broers en zusjes. In 1971 ging ik in Noordwijkerhout in de Psychiatrie werken, waar ik Willem ontmoeten. Nu genieten we samen van onze  kinderen en kleinkinderen.

Mijn persoonlijke ontwikkeling en  levenslessen gaven mij aan, dat ik daar iets mee moest doen. Geruime tijd leefde ik meer vanuit mijn overleving in plaats van echt leven. Lange tijd werd mijn leven bepaalt door mijn angst, angst om te verliezen, al vroeg in mijn leven had ik er mee te maken gehad. Ik was me er ook niet echt van bewust, dat de angst mijn leven zo bepaalde, had wel het gevoel dat er meer uit het leven te halen was dan wat ik deed.

Mijn studies en persoonlijke ontwikkelingen hebben mij geholpen om tot meer inzichten te komen. Bewuste keuzes te maken. En ik kan nu zeggen dat dit mijn leven een stuk aangenamer maakt.

Na mijn studie aan  de Academy for Balance Breathing, waar ik de opleiding tot ademcoach heb afgerond, heb ik me verder gespecialiseerd in NLP en Enneagram. (opleidingscentrum Corael in de Bilt). Ik weet uit ervaring hoe belangrijk  een goede  verbonden ademhaling is. Ik wil graag mijn kennis delen.

Schilderen is mijn grote hobby en ik heb ervaren hoe helend dit kan zijn. Op dit gebied ben ik autodidact en ben al heel mijn leven met allerlei uitingen van kunst bezig. Het is voor mij een uitlaatklep, zeker mijn abstracte werk, en het is heerlijk om in mijn eigen bubbel te zitten. Mijn werk is nogal verschillend, omdat het maar net is in wat voor een periode ik zit. Door het schilderen van realistische doeken heb ik mezelf uitgedaagd en de focus gelegd op vooral heel veel kijken, emoties weergeven. Het kleurgebruik klein houden. Dit is niet erg ontspannen maar wel een mooie ervaring.

Ria Kastelijns-Potma


Veel plezier bij het kijken naar haar mooie kunst. En bij het lezen van de daarbij geschreven gedichten.

Dirk Engelage