Bert Timmer Art


         


Er is al meer dan genoeg ellende en narigheid in de wereld. Daarom hier een belangrijk tegenwicht!

Voor wie het zien kan, is de wereld ook nog steeds vol schoonheid. Schoonheid die je uitnodigt je ogen, oren, neus, al je zintuigen open te zetten en je te laten raken. Veel van die schoonheid is niet te vinden in musea of concertzalen maar in het 'gewone' dagelijkse leven. En juist nu, in deze onzekere en spannende tijden, is het  daarom de moeite waard om je er door te laten raken en er 'rijker' door te worden.  
Hier vind je een ruime verzameling aan beelden die mij hebben geraakt. En zoals dat dan gaat, mij hebben aangezet tot het schrijven van een gedicht. Al noem ik het zelf liever versjes, liedjes, of; proëzie *.

Beelden, kunstwerken van inmiddels meer dan tweehonderd kunstenaars en kunstenaressen (meer dan 240 om precies te zijn). De op dat werk geïnspireerde teksten (inmiddels ruim 2400!) zijn speels, filosofisch, mijmerend, gevoelig, kwetsbaar … heel verschillend van inhoud. Kijk zelf maar of er iets voor je bij zit. En geniet van wat hier te vinden is. 

De site bestaat uit drie hoofdonderdelen. Een pagina die toegang geeft tot collecties van kunstenaars met meerdere combinaties (Inhoud/FB-select). Een pagina met namen van kunstenaars met één of een paar combinaties (Inhoud/FB-plus) en een pagina met de vijftig laatste toevoegingen (Inhoud/Nieuw). Onlangs is daar, met toestemming, een (groeiende) hommage aan toegevoegd aan leven en werk van Matthew Wong (bereikbaar via de knop Museaal). Voor het overige: Het menu spreekt grotendeels voor zichzelf, lijkt me. Kijk gewoon maar eens rond. Met vragen of opmerkingen kunt u hier terecht.

Veel van de inhoud is Nederlandstalig. Vertalen is mogelijk door aan uw browser de Google Translate, of een andere vertaal extensie toe te voegen.


Tot slot nog een paar dingen: 1) Een korte toelichting op de naam kwetal; deze is afkomstig van een van de figuren uit de (voor mij en vele anderen) onvergetelijke verhalen van Marten Toonder over de heer Olivier B. Bommel. Eén van de persoonlijkheden die daarin regelmaat terugkomt is Kwetal de Breinbaas. 2) Mijn dank aan Bert Timmer, die toestemming gaf om een aantal van zijn werken te gebruiken voor de banners op een aantal pagina's. 3) Veel van de banners zijn aanklikbaar en schakelen tussen onderdelen van deze site.


* proëzie; een samentrekking van proza en poëzie,  
  omdat mijn teksten in meerderheid ook die tussenvorm hebben.

Mijn motto: 'Mensen zijn veel te boeiend om gedachteloos aan voorbij te gaan ...'